• Product: Natural Aquamarine
  • Shape: Rectangle
  • Color: White Bluish
  • Size: 6.00x4.40 mm
  • Weight: 0.45 carat
  • Clarity: Barely visible inclusions
  • Treatment: Untreated
  • Origin: Pakistan

Acvamarinul este o varietate de beril de la albastru pal până la verde deschis. Culoarea acvamarinului poate fi schimbată prin tratament termic.

Acvamarin are o compoziție chimică de Be3Al2Si6O18, care conține și Fe2+. Are o duritate de 7,5 până la 8.

Acvamarinul este o piatră prețioasă comună. Cu toate acestea, există o variantă mai rară de albastru intens numită maxixe, dar culoarea să se poate estompa din cauza luminii solare. Culoarea maxixe este cauzată de NO3. Culoarea maxixe albastru închis poate fi produsă în beril verde, roz sau galben prin iradierea acesteia cu radiații de înaltă energie (raze gamma, neutroni sau chiar raze X).

Denumirea de acvamarin provine de la aqua (în latină „apă”) și marine, care derivă din latină (înseamnă „a mării”). Cuvântul acvamarin a fost folosit pentru prima dată în anul 1677.

Cuvântul acvamarin a fost folosit ca etalon pentru alte minerale precum turmalina acvamarin, smarald acvamarin, crisolit acvamarin, safir acvamarin sau topaz acvamarin.

Acvamarinul este considerat piatra lunii martie. Acvamarinul a fost folosit istoric ca simbol al tinereții și al fericirii datorită culorii sale. Romanii credeau că acvamarinul ar putea proteja oamenii care care călătoresc peste mare, fiind folosit și pentru a preveni bolile.

Chinezii l-au utilizat pentru a face sigilii, figurine și gravuri. Japonezii au folosit acvamarin pentru a face netsuke.

Acvamarinul poate fi găsit în țări precum Afganistan, China, Kenya, Pakistan, Rusia, Mozambic, State ale Americii, Brazilia, Nigeria, Madagascar, Zambia, Tanzania, Sri Lanka, Malawi, India, Zimbabwe, Australia, Myanmar și Namibia. Statutul Minas Gerais din Brazilia este o sursă majoră de acvamarin.

ACVU1

Data sheet

Stone type
Natural Aquamarine
Colour
White Bluish
Shape
Emerald
Stone size mm
6.00x4.40
Weight carat
0.45
Stone Clarity
Slightly visible inclusions
Treatment
No treatments
Source
Pakistan
Sale information
Price by piece
Supplier
Gold and Gems

20 other products in the same category:

Add same category products to weekly lineup
Product added to compare.